Este o viață în joc!

Asigură-te!

1 Martie 12:00

Operațiunea Mărțișorul

organizată de motociclişti împreună cu Brigada de Poliţie Rutieră Bucureşti, la data de 1 martie, în zonele Piața Romană și Piața Victoriei de la orele 12:00.

Nu întâmplător “Operațiunea Mărțișorul” este primul eveniment din cadrul campaniei “Martie – Luna siguranței pe două roți”. Am ales să începem seria de activități cu o actiune deja tradițională pentru Black Helmets, care din 2014 dau startul primăverii în intersecția de la Piața Romană șoferițelor care le ies în cale, și cărora le urează “O primavară frumoasă!”. Un zumzet de flori, stickere și oameni veseli cuprinde intersecția în fieare an, iar legenda urbană spune că șoferițele care au primit flori într-un an au trecut “accidental” pe la Romană și în anul următor. Pentru cei care nu cred în legende, aici și aici (si mai jos) puteți vedea cum s-a desfășurat “Operațiunea Mărțișorul” în 2018, respectiv 2019. S-au legat prietenii, au fost schimbate zâmbete și posibil numere de telefon, toate sub umbrela mesajului că luna martie, pentru traficul urban și nu numai, este luna în care începe sezonul moto.  

Anul acesta, în cadrul campaniei  “Martie – Luna siguranței pe două roți”, alături de prietenii de la Free Riders care s-au alăturat demersului Black Helmets, în calitate de parteneri, păstrăm glumele și buna dispoziție dar atragem atenția într-un mod accentuat asupra mesajului ferm: “Asigură-te! Este o viață în joc!”. Mesajul nostru se adresează atât șoferilor cât și motocicliștilor, înțelegând că pe șosele avem aceleași drepturi dar și responsabilități pe măsură. Campania “Martie – Luna siguranței pe două roți” își propune astfel să reducă numărul incidentelor nedorite care se petrec, în marea lor majoritate, din cauza unei secunde de neatenție. Și ce alt mod mai frumos de a semnaliza prezența moticicliștilor pe șosele, decât printr-un moto-mărțișor oferit fetelor pe care le întâlnesc în trafic? 

Și fiindcă tot am menționat de fete, ediția 2020 a “Operațiunii Mărțișorul” se desfășoară împreună cu partenerii campaniei “Martie – Luna siguranței pe două roți”, WIMA România – Asociația Femeilor Motocicliste din România al căror slogan “Și noi suntem în trafic”, atrage atenția asupra faptului că motociclismul feminin este în continuă creștere în țara noastră, fapt care ne bucură și ne întărește comunitatea.

Așadar pe 1 Martie ne vedem în trafic, voi la volan, noi la ghidon! Pentru că suntem mai mulți și mai veseli, ne întâlnim în intersecțiile de la Piata Romana și Piața Victoriei, începând cu ora 12:00. Băieții și fetele din spatele campaniei “Martie – Luna siguranței pe două roți” sunt nerăbdători să vă aducă un zâmbet pe față sub forma unui moto-Mărțișor surpriză. 

E loc pe șosele pentru toată lumea. Așa că hai să avem o primăvară frumoasă!    LATER EDIT: Anul acesta ne-am desfășurat in 3 locații: Piața Romana, Piața Victoriei și Arcul de Triumf. Ziua a inceput prin participarea la evenimentul Hope Run for Alexandra si a continuat prin operațiunea propriu zisă unde au fost alături de noi Poliția Rutiera si Corpul National al Polițiștilor, dupa cum se poate vedea in filmul de mai jos.